Skoči na glavno vsebino

Poklici v turizmu in gostinstvu – Sava Hotels & Resorts

V sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske (RAGOR) in s podjetjem Sava Turizem d. d. smo si učenci 8. razreda s sovrstniki iz OŠ Antona Linharta ogledali paleto poklicev s področja gostinstva ter turizma. Doživeli smo izredno prijazen sprejem hotelskega in Ragorjevega osebja, ki so nas iz Hotela Park popeljali na ogled posameznih hotelskih enot.

S poklicem reševalca iz vode in vodje wellnesa smo se spoznavali v wellnesu hotela Park. V tem delu so se naše učenke zanimale tudi za poklic maserke. Nadalje smo si šli ogledat znamenito kavarno, kjer strežejo še bolj znamenite kremne rezine. Naprej nas je pot vodila do Grand hotela Toplice, kjer nam je v veliki hotelski kuhinji paleto poklicev, od vodje kuhinje pa do kuharskega pomočnika, predstavljal sam vodja kuhinje. Šef strežbe v restavraciji Julijana, ki si je s svojo storitvijo prislužila Michelinovo zvezdico, je poudaril, da je tudi v njihovem poklicu izredno pomembna splošna izobraženost.

Pot nas je vodila naprej do Rikli balance hotela, ki je znan po božanskem wellnesu Živa in kongresni ponudbi. Vodiči so nam povedali, da v tem hotelu pogosto gostijo znamenite športnike. Za zaključek nam je v Hotelu Savica Garni direktor destinacije predstavil prostore upravnega osebja, kjer svoje delo poleg njega opravljajo tudi prodajniki, organizatorji, tajniki, čistilke in drugo tehnično osebje.

Dan smo zaključili, kjer smo ga začeli – v hotelu Park so nam pripravili pravo pogostitev. Posladkali smo se s kremšnitami in slastnimi medenjaki. Pridobili smo ogromno informacij za lažje razmišljanje o prihodnji izobraževalni poti in se kar nismo mogli zadosti zahvaliti za čas in trud, ki so nam ga namenili vsi organizatorji.

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost