Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi Maribor

Ponedeljek:

Zjutraj smo se zbrali na železniški postaji v Lescah. Z vlakom smo se odpeljali do Maribora. Prestopili smo v Zidanem Mostu. Vožnja je hitro minila. Ko smo prišli v Maribor, smo dali kovčke na kombi in peš odšli do apartmajev. V enem apartmaju so bili Jan, Nino, Aljaž, Alex, v drugem pa Štefan in Maj z učiteljicama Martino in Katarino. Dekleta (Tajda, Nuša, Judita, Neža, Nika) smo bile skupaj z učiteljico Bojano. Apartmaji so bili čisti in lepo opremljeni. Skuhali smo si kosilo špagete bolognese; zraven smo jedli solato s koruzo. Po kosilu smo pospravili in odšli peš do Hiše stare trte. Ogledali smo si interaktivno tablo na kateri so predstavljene naravne znamenitosti Slovenije. Nam je bila najbolj všeč Lipica. Vrnili smo se v apartma in si pripravili večerjo. Jedli smo tunin namaz. Po večerji smo imeli spoznavni večer, družili smo se z učenci iz Jesenic. Vsak je moral nekaj povedati o sebi. Nato smi si umili zobe, oblekli pižame in šli spat.

Torek:

Zjutraj smo vstali in si pripravili zajtrk, ter se odpravili v trgovino. Kupili smo hrano. Za kosilo smo pripravili krompirjev golaž s hrenovkami. Po kosilu smo se odpravili na mestno kopališče Pristan. Tam so trije veliki bazeni; mi smo bili v srednjem bazenu. Po plavanju v bazenih smo se odpravili na vročo čokolado. Ko smo prišli nazaj v apartma, smo si skuhali večerjo. Jedli smo pirin mlečni zdrob. Po večerji smo gledali Skrito v raju in se nato odpravili spat, saj smo bili zelo utrujeni.

Sreda:

Za zajtrk smo jedli marmelado in med. Po zajtrku smo se počasi odpravili proti Pokrajinskemu muzeju. Kustosinja nam je razkazala različne zbirke. Bilo je zelo zanimivo. Po ogledu smo se odpravili naprej do akvarija in terarija. Tam so nam bile najbolj všeč kače in ribe. Po ogledu smo se odpravili nazaj do apartmaja in si skuhali kosilo. Pripravili smo zrezke v omaki, kuskus in solato. Ko smo se najedli, smo nekaj časa počivali. Nato smo se počasi odpravili proti mestu, da spoznamo nočni utrip mesta. Po večernem sprehodu smo se vrnili v apartma in tam počasi začeli pripravljati večerjo. Narezali smo sadje za sadno kupo in spekli palačinke.

Četrtek:        

Ko smo se prebudili, smo se najprej uredili in si nato pripravili zajtrk. Za zajtrk smo jedli kruh, salamo, sir in kumarice. Po zajtrku smo se odpravili na pohod po naravoslovni učni poti. Prehodili smo kar tri hribe – najprej smo šli na Kalvarijo, nato na Mestni vrh in potem še na Piramido. Ko smo zaključili s pohodom, smo bili zelo utrujeni, blatni in lačni. Učiteljice so za nas pripravile presenečenje. Za nagrado smo šli v picerijo na kosilo. Potem smo se vrnili nazaj do apartmaja in se uredili. Družili smo se s prijatelji z Jesenic.

Nato smo si skuhali večerjo . Jedli smo čičerikine polpete in solato.

Petek:

V petek zjutraj smo vstali in pomagali pripraviti zajtrk. Jedli smo kosmiče z jogurtom in sadjem. Po zajtrku smo pospravili apartma in se peš odpravili proti postaji. Z vlakom smo se odpeljali do Ljubljane. Tam smo se prestopili na vlak, ki je peljal proti Lescam.

Na taboru smo se imeli lepo. Tudi naslednje leto bi ponovili. Predlagamo, da bi šli v toplice, na morje ali celo v tujino.   

Napisali učenci PP 9 in PP 10.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost