Skoči na glavno vsebino

Očistimo Slovenijo in Evropski teden mobilnosti

Spoštovani starši!

V tednu od 16. do 22. septembra 2018 poteka Evropski teden mobilnosti s poudarkom na zmanjševanju škodljivih vplivov človeka na okolje ter na zdravemu načinu življenja. Občina Radovljica pa se pridružuje še globalni akciji Očistimo Slovenijo 2018, kjer je poudarek na preprečevanju nastajanja odpadkov in pomenu recikliranja odpadnih surovin.

Več o obeh iniciativah si lahko preberete v spodaj priloženih dokumentih, še posebej pa izpostavljamo in vas vabimo na naslednje dogodke:

EKOPRAZNIK v četrtek, 20. septembra, od 15. do 18. ure

Dogodek se bo odvijal na biodinamičnem vrtu za OŠ A. T. Linharta. Na ekoprazniku bo otvoritev novega čebelnjaka, ogled vrta in degustacija izdelkov iz pridelkov vrta. Istočasno bodo na vrtu razstavljene tudi panjske končnice, ki so nastale na vsakoletnih delavnicah v organizaciji OŠ Antona Janše Radovljica.

15. KOLESARSKI IZLET v četrtek, 20. septembra, od 15.45 ure

Zbor kolesarjev je ob 15.45 na igrišču za OŠ A. T. Linharta, trasa izleta je dolga 14 km. Vabljene celotne družine, pogoj pa je ustrezna kolesarska oprema (obvezna čelada za otroke do 14. leta). Po izletu je pogostitev na biodinamičnem vrtu.

BREZPLAČNI MESTNI AVTOBUS

Od nedelje, 16. 9., do sobote, 22. 9. 2018, vozi brezplačen mestni avtobus Radovljica – Lesce.

 

Obvestila in vabila na vse dogodke so dostopna na povezavah:

Objava na spletišču Občine Radovljica

Obvestilo o Evropskem tednu mobilnosti in Očistimo Slovenijo 2018

Vabilo na ekopraznik in kolesarski izlet

Očistimo Slovenijo 2018

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost