Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o nadaljevanju stavke

Spoštovani starši in skrbniki,

sporočamo vam, da se v februarju začeta STAVKA 14. marca 2018 nadaljuje.

Ker pogajalska skupina sindikata SVIZ in Vlada še nista dosegli soglasja in sporazuma, se bo v februarju začeta splošna stavka v vzgoji in izobraževanju nadaljevala z enodnevno prekinitvijo dela v sredo, 14. marca 2018.

Vladna stran sicer priznava podcenjevanje dela zaposlenih v izobraževanju, a pravih rešitev ne ponuja. Na zadnjem srečanju pogajalskih skupin je pokazala nekaj posluha in konkretnejšo pripravljenost za zbližanje ter sklenitev kompromisa, vendar pa je do tam še naporna in nejasna pot.

Zaposleni na OŠ Antona Janše se bomo 14. marca pridružili nadaljevanju splošne stavke v vzgoji in izobraževanju. Ta dan ne bo pouka. Prosimo vas za podporo in razumevanje.

Na dan stavke, v sredo, 14. marca 2018, pouka na OŠ Antona Janše ne bo. Prav tako ne bodo organizirani šolski prevozi. V skrajnem primeru lahko starši, ki si ne morejo zagotoviti varstva, 3 dni prej razredniku najavijo, da bodo otroka vseeno poslali v šolo. V ta namen bo organizirano varstvo otrok in en hladni obrok.

Prosimo vas za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro vseh preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.

V primeru, da bo do datuma najavljene stavke dogovor med vlado in sindikatom sklenjen in bo stavka preklicana, bodo prevozi in delo v sredo normalno potekali.

O tem vas bomo obvestili.

Stavkovni odbor OŠ Antona Janše Radovljica

Sindikalna zaupnica Janja Urevc

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost