Skoči na glavno vsebino

Tabor v Bohinju

V petek, 19. 4. 2024 smo se učenci 6. in 7. razreda z dvema kombijema odpeljali proti Bohinju.

Naš prvi postanek je bila Oplenova hiša v Studorju. To je bohinjska domačija stegnjenega tipa, ki pod skupno streho združuje stanovanje in gospodarske prostore. Tam nas je pričakala prijazna gospa Barbara, ki nam je zelo zanimivo predstavila in pokazala hišo. Za nas je pripravila tudi učne liste.

Po ogledu smo se odpravili proti Bohinjski Češnjici, naš cilj je bil Hostel Mama Minka. V hostlu nas je toplo sprejela družina učenca iz 7. razreda. 

Ko smo se namestili po sobah, smo si sami v skupni kuhinji pripravili večerjo, seveda nismo pozabili tudi na posladek – palačinke! Zvečer smo se družili v skupnem prostoru ob družabnih igrah. Zaspali smo nasmejani in polni vtisov. Zjutraj nam je gospa Katja pripravila kraljevski zajtrk. 

Po zajtrku nas je v hostlu obiskala gospa Maja iz Triglavskega narodnega parka. Pokazala nam je stopinje živali, ki jih lahko najdemo v naših gozdovih. Nato smo se odpravili na sprehod. Med potjo smo nabrali čim več različnih cvetlic, o katerih je znala gospa Maja povedati zelo veliko. Ustavili smo se tudi v gozdičku, kjer smo našli veliko živalic in lahko smo si jih podrobneje pogledali.

Čas je hitro minil in naše druženje se je bližalo koncu. Vsi smo se strinjali, da bi lahko podaljšali še za kakšen dan. 

Učenci 6. in 7. razreda z učiteljicama Natašo in Tejo ter hišnikom Goranom

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost