Skoči na glavno vsebino

Šolska shema

Naša šola že več let sodeluje v evropskem sistemu razdeljevanja sadja in zelenjave v šolah. Ukrep izvajamo s pomočjo Evropske skupnosti.

Z razdeljevanjem svežega sadja in zelenjave poleg rednih obrokov želimo pri učenkah in učencih spodbuditi uživanje sadja in zelenjave ter omejiti naraščanje pojava prekomerne telesne teže in debelosti pri učencih.

V sodelovanju z lokalnimi dobavitelji bomo vsem učenkam in učencem ponudili tedenski dodatni obrok svežega sadja in/ali zelenjave. Obrok je dodaten k že obstoječim šolskim obrokom in je brezplačen, saj ga financira Evropska skupnost. Poleg sadja in zelenjave občasno ponudimo tudi sveže mleko in mlečne izdelke kot dodatni obrok. Trudimo se, da živila dobavimo od lokalnih dobaviteljev in s tem skrajšujemo dobavne verige. Iz sadja in zelenjave učenke in učenci v okviru pouka pripravljajo tudi jedi za svoje vrstnike.

Učenke in učenci bodo v okviru spremljevalnih dejavnosti spoznavali tudi zdravo uporabo svežega sadja in zelenjave in prednosti take uporabe.

Vsako leto poteka tudi vseslovenski projekt “Slovenski tradicionalni zajtrk”, kateremu se vsako leto pridružimo. Učenci na ta dan zaužijejo tradicionalni zajtrk z medom, maslom, jabolkom in mlekom, pripravimo pa tudi prireditve za učence, da se seznanijo s pomenom prehranjevanja z lokalno pridelanimi proizvodi.

Kratek video kolaž dogajanja iz leta 2017:

Kdo je ukradel frušt’k? (2017):

Pa ne spet ta frušt’k (2019):

(Skupno 527 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost