Skoči na glavno vsebino

Namenitev dela dohodnine

Spoštovani,

od letošnjega leta je možno nameniti del dohodnine tudi za šolski sklad OŠ Antona Janše Radovljica. Zakon o dohodnini predvideva, da lahko posameznik nameni 1 % odmerjene dohodnine različnim upravičencem do donacij. Del (do največ 0,3 %) pa lahko nameni tudi posameznemu šolskemu skladu.

Sredstva iz šolskega sklada se v celoti namenjajo za učence  iz socialno manj spodbudnih okolij, obenem pa se tudi financirajo dejavnosti in oprema, ki predstavljajo nadstandard za naše učence. O porabi sredstev odloča upravni odbor sklada, v katerem so tudi predstavniki staršev.

V kolikor se boste odločili, da del dohodnine namenite šolskemu skladu Osnovne šole Antona Janše Radovljica, to lahko storite na več načinov:

  1. Izpolnite priloženi obrazec in ga oddate v tajništvu šolepovezava do obrazca.
  2. Izpolnite priloženi obrazec in ga pošljete direktno na FURS.
  3. Elektronsko preko portala eDavki

Na portalu eDavki oddate obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Osnovna šola Antona Janše Radovljica), v katerem kot davčno številko upravičenca navedete 65346785 in vpišete odstotek 0,3 (lahko tudi 0,2 ali 0,1).

Več: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Namenitev dela dohodnine je dobrodelnost, ki vas nič ne stane. Sredstva bodo nakazana šolskemu skladu, v nasprotnem primeru pa gredo direktno v državni proračun.

Iskrena hvala za vaš prispevek.

Peter Kolman, predsednik UO šolskega sklada

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost