Skoči na glavno vsebino

Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti izvajamo skladno z letnim delovnim načrtom šole. Ob pričetku leta pregledamo možnosti (organizacijske in izvedbene) in učence seznanimo z naborom interesnih dejavnosti, ki se jih lahko udeležijo. Interesne dejavnosti potekajo večinoma na področju športa, umetnosti in znanja.

V šolskem letu 2021/22 načrtujemo izvedbo naslednjih dejavnosti (v kolikor bodo pogoji za izvajanje ustrezni):

Ime ID Učitelj izvajalec Kratek opis
Specialna olimpiada – mlajši Irena Kneževič, Maja Odar Interesna dejavnost je namenjena mlajšim učencem PP, kjer se učijo in pridobivajo gibalne spretnosti, razvijajo motorične sposobnosti in se učijo pravil za tekmovanja Specialne olimpiade.
Specialna olimpiada – starejši Irena Kneževič, Maja Odar Namenjena je starejšim učencem PP, ki se že dalj časa udeležujejo tekmovanj SO. Na interesni dejavnosti ohranjajo in utrjujejo splošno telesno kondicijo, krepijo moč telesa in še naprej sledijo tekmovalnim pravilom.
MATP – mlajši Barbara Berlot, Špela Volk Interesna dejavnost je namenjena učencem z MDR in gibalno oviranim učencem. Učenci ohranjajo usvojene gibalne vzorce, krepijo vzdržljivost, ravnotežje in koordinacijo telesa, ter razvijajo motorične spretnosti.
Prometni krožek Ana Juvan in Manca Pisek Spoznavali bomo varnostno opremo kolesa, razložili vlogo in namen varnostne opreme kolesa, spoznali osnovna določila prometnega kodeksa. Izvajali bomo spretnostno vožnjo na poligonu in spoznavali kolesarske poti v bližnji okolici.
Namizni tenis Miro Fekonja Namenjen je učencem od 4.- 9,r NIS in učencem PP. Na treningih se učimo osnovnih elementov namiznega tenisa, igramo posamezno in v parih ter se pripravljamo na regijska in državna tekmovanja v namiznem tenisu. Treningi bodo ob četrtkih od 13.00 –  13.45
Blok flavta 1, 2 Vilma Stubelj Učenci spoznavajo osnove igranja blok flavte ter se učijo začetniške 2- do 5-tonske pesmi ter različne slovenske ter tuje ljudske in umetne skladbe.
Glasbene delavnice 1, 2, 3, PP Vilma Stubelj Delavnice so namenjene razvijanju občutka za ritem, melodijo in harmonijo ter pripravi učencev na različne nastope. V pouk vključujemo principe metodologije E. Willemsa. Obiskujejo jih učenci NIS in PP.
Nogomet Tadej Markelj Priprava na področno tekmovanje.
Igriva joga Maja Odar in Irena Kneževič Interesna dejavnost se bo izvajala enkrat mesečno pred poukom, namenjena je učencem PP in NIS. Preko igre in potovanja skozi različne tematike bodo učenci spoznali osnove joge, preproste tehnike sproščanja ter preko različnih položajev/vaj krepili svojo gibljivost, moč in koordinacijo, prav tako pa tudi koncentracijo, mirnost in sproščenost.
Bal-A-Vis-X: poskočne žogice Saša Jalen

Interesna dejavnost se bo izvajala po sklopih individualno, v parih ali v manjši skupini. Namenjena je učencem NISa. 

Bal-A-Vis-X je niz natančno oblikovanih ritmičnih vaj, ki vpliva na ravnotežje (Balance) ter slušno (Auditory) in vidno zaznavanje (Vision). Pri izvajanju vaj se zahteva tako koordinacija celega telesa kot tudi vidno sledenje, usmerjena pozornost in samokontrola vedenja oziroma okvir/meje vedenja. Poleg navedenega je poudarek na ritmu, ki je prvotno posledica zunanjega vira, npr. zvok odboja žogice ob tla, kasneje pa naravni notranji odziv telesa.

Radovljica, kako dobro te poznam Janja Urevc Interesna je namenjena učencem NIS programa, kjer na zanimiv, zabaven in zvedav način pridobivajo informacije, nova znanja in zanimivosti kulturne dediščine, znanih osebnosti s področja kulture, športa in posebnih dogodkov povezanih z ožjo in širšo okolico Radovljice.
Planinski krožek

Tadeja Štular

Maja Pavšič 

Nina Korošec

Interesna dejavnost je namenjena učencem NIS programa. Izvajala se bo predvidoma enkrat mesečno. Učenci bodo na pohodih pridobivali psihofizično kondicijo, vzpostavljali prijateljske vezi z vrstniki, spoznavali slovenske planine, bonton v gorah, razvijali vztrajnost in se naučili varne hoje v hribe.
Pohodniški krožek

Kristina Slanc

Špela Volk

Interesna dejavnost je namenjena učencem PPVI.  Izvajala se bo predvidoma enkrat mesečno ali po dogovoru. Učenci bodo na pohodih razvijali psihofizižno kondicijo in vzpostavljali prijateljske vezi z vrstniki. naučili se bodo hoje po različnih terenih.
Učenje učenja Nina Korošec Interesna dejavnost, Učenje učenja, je namenjena učencem 8. razreda. Učenci bodo razvijali strategije za uspešno in samostojno učenje ter izdelovali učne pripomočke.  

(Skupno 481 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost