Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o odpiranju šole s 1. 6. 2020

Obveščamo vas, da se v ponedeljek, 1.6.2020, v šolo vračajo učenci 4. in 5. razreda; v sredo 3.6.2020 pa učenci 6., 7. in 8. razreda.

Zaradi sprostitve ukrepov za zagotavljanje varnosti pred okužbo smo pripravili organizacijo dela, ki je predstavljena v nadaljevanju.

Pouk se pričenja ob 7.45. Učenci, ki v šolo prihajajo samostojno, počakajo pred šolo in vzdržujejo razmak vsaj 1,5 m do ostalih ljudi. Pred vrati bodo učitelji in dežurni učitelji, ki bodo sprejemali otroke in jih odpeljali v razred. Starši v šolo ne vstopajte. 

Pouk bo potekal po urniku izpred zaprtja šole. Izvajali ga bodo predmetni učitelji v matičnih učilnicah. Potekalo bo jutranje varstvo in podaljšano bivanje.  Še vedno moramo zagotavljati čim manjše prehode iz skupine v skupino. 

V času pouka bodo učenci izven učilnice le takrat, ko bodo šli na stranišče in se odpravljali na izhod iz šole ter izjemoma zaradi zamenjave učilnic. 

Malica bo potekala v učilnicah, ki jo bo prinesel in odnesel dežurni zaposleni. Kosila se bodo delno izvajala v učilnicah, delno v jedilnici OŠ ATL. Zajtrkov in popoldanske malice ne bomo zagotavljali.

Prevozi bodo še vedno omejeni na manjše število učencev, ne moremo pa več zagotavljati prevoza zgolj treh učencev v kombiju. V kolikor menite, da je vaš otrok z načinom prevozov zdravstveno preveč ogrožen, nas opozorite. Otroka v tem primeru pripeljite v šolo starši.

Staršem otrok, ki so se prilagodili in potrudili, da bodo otroke sami vozili v šolo, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje.

Prosimo, ne pozabite, da mora otrok v ponedeljek prinesti s seboj podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, z datumom 1.6.2020 (poslano po epošti).  V kolikor je ne morete tiskati, velja tudi ročno napisana. Otroci v kombijih naj izjavo izročijo šoferju. Brez podpisane izjave otroka v šolo ne moremo sprejeti.

V posebnem programu bo pouk stekel po urniku izpred zaprtja šole, režim kosil in odhajanja domov pa ostaja enak kot v preteklem tednu (izjema je le časovni zamik kombijev, o čemer smo vse obvestili po epošti). Vse starše prosimo, da nam vsakršno spremembo predhodno sporočite.

V šoli smo pripravljeni na vrnitev otrok in se vsi veselimo, da se spet srečamo. Učitelji bodo prevzeli svoje delo, vi starši pa bodite starši, kot ste, skrbni, ljubeči, razumevajoči.

 

Lepo vas pozdravljamo,

Saša Jalen, Gregor Skumavc, Jelena Horvat

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost