Skoči na glavno vsebino

Pismo staršem – odpiranje šole

Spoštovani starši, rejniki.

Ministrica za šolstvo je najavila, da se bodo šole morda odprle 18. maja. Epidemija se počasi umirja in država postopoma vzpostavlja aktivnosti.

Pri odprtju šol je potrebna posebna previdnost, še posebej pa moramo biti pozorni do otrok s posebnimi potrebami, ki so najbolj ranljivi in občutljivi otroci v naši družbi. Pripravili bomo vse potrebno za varno okolje za vaše otroke in se kar najbolj potrudili.

Navodila in protokol, kako vzpostaviti vzgojno izobraževalni proces, da bo varen za vse otroke in zaposlene, bo ministrstvo pripravilo do odprtja šol. Pri pripravah bom kot predstavnica ravnateljev OŠPP sodelovala tudi jaz.

Starši in rejniki!

Vabim vas, da z vašimi pripombami, dilemami, vprašanji in predlogi prispevate, da bomo pozorni na vse potrebno, da bomo pripravili dovolj natančen načrt in pogoje, da bo šola dovolj varna ter nam boste lahko zaupali.

Starši ste vedno opazovalci našega ravnanja, dela v šoli in vaše videnje z druge strani je zelo pomembno. Zamislite si vašega otroka v šoli. Katera vprašanja se vam pojavijo? Na vprašanja vam poskušala čim prej odgovoriti. Večkrat ste sporočili, da si želite, da se šola začne. Tudi učitelji smo istega mnenja. Sedaj, ko se nam ta čas bliža, pa nas verjetno vse vedno bolj skrbi, ali je dovolj varno in ali bo za vaše otroke zagotovljeno, da ne bodo izpostavljeni okužbi. Vprašanj in mnenj je verjetno še in še.

Lahko mi napišete, kaj vas skrbi oz. kaj razmišljate ob ponovni vrnitvi v šolo. Vaša vprašanja, ki se bodo nanašala na sistemsko ureditev stanja, bom tudi prenesla in izpostavila na ministrstvu. Odgovore na vprašanja, ki se bodo nanašala na konkretno delo v šoli, pa bomo pripravili skupaj z učitelji in strokovnimi delavci. Lahko se pogovorite z učitelji in bodo prenesli vaše dileme vodstvu šole.

Moj e-naslov: jelena.horvat@os-antonajanse.si

Skupaj pripravimo varno šolo, v katero bodo otroci radi prišli, čeprav bo drugačna, kot so je vajeni.

Sproti vas bomo obveščali o informacijah, ki jih bomo dobivali z ministrstva.

Želim vam vse dobro in lepo nedeljo.

Jelena Horvat, ravnateljica

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost