Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o preventivnih ukrepih ob pojavnosti SARS-CoV-2

V zvezi z navodili in priporočili Nacionalnega instituta javnega zdravstva in Ministrstva za izobraževanje, znanosti in športa, smo v zaščito otrok in zaposlenih ukrepali preventivno.

  1. Koordinacijska skupina za pripravo in izvajanje načrta je pripravila načrt preventivnega ravnanja in ukrepe ob pojavnosti.
  2. Vsi zaposleni so seznanjeni z varovalnimi ukrepi, prejeli so navodila o ravnanju, higieni, protokolu ob pojavu simptoma in diagnosticirani bolezni.
  3. Posamezne učilnice smo opremili z razkužili in zagotovili varno rabo razkužil.
  4. Skrbimo za higieno prostorov. Večkrat na dan čistilke razkužijo kljuke, pipe, ograjo na stopnišču, vrata in druge predmete, ki so v pogostem dotiku rok.
  5. Učence učimo in opozarjamo na redno higieno rok, dodatno pa jih opozarjamo na higieno po kašljanju, kihanju in brisanju nosu, po uporabi stranišča ter preverjamo izvršitev navodil.
  6. Pripravili smo protokol ukrepov ob pojavu simptomov bolezni, določili izolacijski prostor ter pripravili sistem obveščanja in informiranja staršev ter uradnih institucij.
  7. Odpovedali oziroma prestavili smo obiske prireditev in ustanov, organizacijo in sodelovanje na državnem tekmovanju, obiske bazena, vse aktivnosti, ki potekajo v zaprtih prostorih v večjih skupinah, prevoze šolskih skupin z javnim prevozom. Odločitve o aktivnostih bomo sproti preverjali in se odločali glede na navodila, stanje in okoliščine.
  8. Starše opozarjamo, da bolni otroci ne prihajajo v šolo.
  9. Staršem priporočamo, da z učitelji kontaktirajo preko elektronskih medijev in se izogibajo osebnim stikom, govorilnim uram in obiskom šole.
  10. Sproti spremljamo informacije ter se temu primerno odzivamo.

Zavedamo se resnosti situacije, nujnost ukrepov v varstvo in zdravje vseh udeleženih.

Jelena Horvat, ravnateljica

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost