Kulinarične delavnice
Danes, 14. 10. 2024, smo se učenci PP8 in PP9 malo čez osmo uro zjutraj odpravili proti Srednji gostinski in turistični šoli. Poiskali smo vodjo strežbe, ki nas je peljal do jedilnice. Tam smo se preobuli v copate in si okrog pasu zavezali predpasnike.
Podali smo se proti kuhinji in se posedli za mize. Glavni kuhar Davorin je naštel, kaj se bo danes kuhalo. Predno smo se odločili, katero jed bomo pomagali kuhati, smo si umili roke. Neža je kuhala bučno kremno juho ter peno iz bučnega olja. Jaz sem naredila piščančji file v naravni omaki. Jan in Aljaž sta naredila zdrobove ocvrtke. Nika in Alex sta olupila in narezala korenje, zeleno in por. Pri čokoladnemu narastku sta ustvarjala Tajda in Gal. Nuša in Maj sta naredila flambirana jabolka s cimetom. Vaniljevo peno so kasneje delali Tajda, Nika in Jan. Med samim kuhanjem sta Nika in Gal še pomagala pri serviranju pribora in zlaganju servetov. Z Galom sva pomagala pri pripravi sadnega koktejla.
Ko je bila hrana skoraj gotova, smo se premaknili do jedilnice, se tam udobno namestili in počakali na okusno kosilo. Dijaki, ki se učijo strežbe so nam postregli zasluženo kosilo.
Bilo je zelo okusno. Ko smo vse pojedli, smo tudi mi pomagali pri odnašanju krožnikov v pomivalnico.
Bil je lep in prekrasen dan in komaj čakamo, da se vidimo ponovno v mesecu novembru.
Članek napisala: učenka Judita