Skoči na glavno vsebino

Kuharske delavnice na SGTŠ

Enkrat mesečno starejši učenci DE odhajamo na kuharske delavnice. Tudi ta četrtek smo se po malici odpravili na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica.

Pred vrati nas je sprejel eden izmed natakarjev in nas pospremil do jedilnice. Tam smo se preobuli v šolske copate. Nadeli smo si predpasnike in kuharske kape. Učitelj nas je odpeljal do kuhinje, tam smo si umili roke in počakali na navodila. Učiteljica nas je razdelila po dva in dva. Skupaj z dijaki smo kuhali zelenjavno mineštro, kostanjevo rižoto z bobom, čebulno bržolo, krompirjev štrukelj s porom, pečeno korenje in creme brulee. Nuša in Taya sta šli vmes pripraviti pogrinjke.

Ko so bile vse jedi skuhane, smo sedli k dolgi mizi in počakali. Natakarji so nam postregli hrano in pijačo. Vse, kar smo skuhali, je bilo odlično. Najbolj sta nam bili všeč kostanjeva rižota in sladica – creme brulee. Učitelj Davor in njegovi dijaki so nam zopet dokazali, da so pravi mojstri – mi pa tudi. Komaj čakamo naslednje delavnice. Le kakšne dobrote bomo pripravljali takrat?

Učenci DE

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost