Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o nadaljevanju šolanja na daljavo od 16. 11. 2020 dalje

Spoštovani starši, skrbniki in rejniki.

Pouk na daljavo bo po odločitvi vlade RS potekal še nadaljnja dva tedna.

V tem tednu smo vzpostavili način dela, otroci so se aktivno vključili v šolsko delo. Z veseljem ugotavljamo, da se je priprava na takšno delo, ki je potekala od septembra, izkazala za uspešno. Otroci so večinoma zelo dobro usposobljeni za samostojno delo na računalnikih ali pametnih telefonih. Samostojno vstopajo in so aktivni v spletnih učilnicah. Jutranja srečanja prek videoklicev so se izkazala kot dobra praksa. Delovni (šolski) dan se začne ob primernem jutranjem času, ko so otroci najbolj aktivni in motivirani. Učitelji in učenci se vidijo in se pogovorijo. Starši ste uspešno vzpostavili dnevno rutino, da so otroci uspešni pri delu na daljavo. Pri tistih redkih, ki jim to še ni uspelo, spodbujamo starše, da vztrajajte, da se otroci pravočasno zbudijo, uredijo in začnejo s šolskim delom po prilagojenem urniku. To je pomembno, da bodo otroci skupaj delali korake naprej in da ne ostane posamezni otrok za skupino.

Vzpostavili smo kontakte, povezave; kjer se je zataknilo pri komunikaciji ali tehničnih težavah, smo pomagali in jih skupaj rešili. Kjer se je kot težava pojavilo pomanjkanje računalniške opreme, smo učencem posodili prenosnike.

Učiteljice se z učenci srečujejo v video srečanjih, se pogovarjajo in spodbujajo, da vztrajajo pri dokončanju nalog. Prizadevajo si, da bi bile naloge raznolike, zanimive, razlage razumljive, naloge primerne, ter da jih otroci lahko čim bolj samostojno rešujejo. Pripravijo naloge, da jih starši lahko izvajate skupaj z otrokom v času, ki vam najbolj odgovarja. Starši, kar zmorejo otroci opraviti samostojno, jim pustite, kljub temu pa imejte toliko vpogleda, da ne zaostanejo z nalogami. Kjer bodo nastale težave, vas bodo učiteljice obvestile. Veseli bomo tudi vseh vaših povratnih informacij.

Tudi delo svetovalne službe je steklo na daljavo. V kolikor potrebujete pomoč sta svetovalni delavki dosegljivi; tudi preko spletne učilnice, ki je zelo dobro obiskana. Učenci in starši ste zelo aktivni in motivirani tudi za dodatne ponujene dejavnosti.

Za učence, za katere ste se prijavili, smo uredili, da prejemajo kosilo v najbližji šoli. Za prejem kosil se še vedno lahko prijavite. Mi se dogovorimo s šolo v vašem kraju in tam prevzamete obrok. Taka ureditev velja za učence, ki v šoli prejemajo regresirano (brezplačno) kosilo.

Želimo, da vam dnevi potekajo mirno, da najdete dovolj volje in motivacije, da čas, ki ga bomo preživeli doma, preživite s čim manj stresa in težav.

 

Ravnateljica in kolektiv šole

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost